Over Anouk Daris

Al generaties lang stroomt het hippische bloed door de aderen van de familie Daris. Anouk (01-12-1992) begon met rijden op de shetlandpony Dolly (30). Dolly is momenteel nog steeds aanwezig op dressuurstal Postelhoef. Toen ze 6 was leerde ze rijden op manege de Bergerhoeve in Bergeijk.

Een jaar later volgde haar eerste pony. In haar ponytijd heeft Anouk meer dan 30 pony’s zadelmak gemaakt en heeft verschillende pony’s en paarden gestart tot en met nationaal ZZ niveau. ( springen en dressuur)

Op haar 16 maakte Anouk de overstap naar de paarden. Postelhoefs Zaniet kwam al op haar 14e op stal. hij was toen 2,5 jaar oud.
Toen Anouk 17 was startte zij met Zaniet haar eerste junioren wedstrijd en daarna volgde er een succesvolle periode bij de youngriders. Momenteel zijn zij hard op weg naar de U25 grand prix.
Naast Zaniet heeft Anouk altijd een aantal talentvolle jonge paarden gereden tot en met het lichte tour niveau.

Op dit moment is Anouk fulltime bezig in haar bedrijf, daarnaast werkt zij ook nog op school.
In het bedrijf houdt zij zich bezig met het opleiden van pony’s en paarden, uitbrengen op wedstrijden en aanlegtesten, training en coaching van pupillen en het opzetten van een nieuwe tak in het bedrijf namelijk : trainings en vakantieweken met uw eigen paard! over dit laatste volgt later meer informatie….

Het is altijd al duidelijk geweest dat het omgaan met paarden voor Anouk een passie is. Het sprak dan ook voor zich dat zij na haar middelbare school wilde gaan studeren aan het NHB in Deurne. Haar ouders raadde haar destijds aan eerst een vakstudie te gaan doen. Omdat haar ouders Hotel de Postelhoef exploiteren koos Anouk voor de studie Hotelmanagement in Eindhoven.
Ze heeft deze studie versnelt gedaan om daarna direct te kunnen starten aan de Masterclass in Deurne.

Haar keuze viel uiteindelijk op de HBO opleiding in plaats van de Masterclass. ( NHB deurne / STOAS Vilentum Wageningen)
Deze opleiding was sinds dat jaar 4 jaar in plaats van 5 en niet meer verplicht intern. Anouk kon niet intern omdat zij ’s avonds haar eigen paarden moest rijden. Het waren 4 zware jaren omdat Anouk deze intensieve opleiding combineerde met de topsport, verschillende extra trainingen zoals het TTC ( talenten trainings centrum) en cursussen. Anouk is ook KNHS jurylid.
Ondanks dat het 4 drukke jaren waren heeft Anouk als enige de opleiding binnen 4 jaar behaald met de specialisatie trainer – coach dressuur niveau 5. Ze is daarnaast ook 2e graads docente in de groene vakken en kennismanager in de Hippische sector.

Tijdens de studie in Deurne en Wageningen kwam haar passie voor het trainen en lesgeven nog verder naar boven drijven. Anouk heeft sinds 1 september 2016 haar eigen bedrijf opgestart in het coachen en begeleiden van combinaties onder de naam van ‘Dressuurstal Postelhoef’. Dankzij de studie als docente heeft zij extra handvaten ontwikkeld om pupillen vanuit verschillende ooghoeken te benaderen en zich aan te passen aan verschillende leerstijlen. Ook kan zij omgaan met mensen met een beperking of autisme/PDDNOS/ADHD/ADD etc.

Op dit moment is Anouk 27 jaar oud en start zij succesvol in de subtop met 2 relatief jonge paarden.
Haar toekomst ziet zij graag in het onderwijs in combinatie met het lesgeven in de rijbaan en het rijden van paarden.